chickpeas-kabul.jpg

KIKHERNEET

Kikherneitä on alettu ensimmäistä kertaa viljelemään Kaakkois-Turkissa yli 5000 vuotta sitten, ja tänä päivänä niitä on olemassa kahta eri lajia. 

 

Kabuli-lajilla on valkoiset kukat ja isot (200-680mg), yleensä sileät ja täyteläisemmät beigen väriset herneet. Niitä viljellään pääosin Välimeren alueella, Etelä-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa. 

 

Ruoan valmistuksessamme käytetään yksinomaan Kabulikikherneitä, sillä ne ovat osoittautuneet paremmin soveltuviksi hummukseen ja yksinkertaiseen ruoanlaittoon, kun taas Desikikherneet soveltuvat paremmin esimerkiksi kikhernejauhojen valmistamiseen. Lajien välillä ei ole todettu olevan merkittäviä eroja ravintoarvoissa.