Hummus with Basil Leaves

MEIDÄN HUMMUS

Hummus on kikherneistä, seesaminsiemenistä, sekä mausteista valmistettu tahna, joka on yksi Lähi-Idän ruokakulttuurin tunnetuimmista ja laajimmalle levinneistä antimista. Sen suosio on viimeisten vuosien aikana kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti ja se näyttäisi vakiinnuttaneen paikkansa suomalaisten lautasilla. 

 

 


Hummus Barin hummus valmistetaan Helsingissä tuoreena ja käsityönä Baba Foodsin keittiössä, joka lukeutuu Suomen pioneereihin hummuksen valmistamisessa. Olemme yhdessä Baba Foodsin tuotekehityksen kanssa luoneet reseptin, joka tarjoaa asiakkaalle mahdollisimman autenttisen makuelämyksen, ja tarjoilutavoissa on otettu huomioon perinteikkäiden hummusravintoloiden tyylejä. Hummuksessamme ei käytetä säilöntä- eikä lisäaineita.

 

AINESOSAT

KIKHERNEET

TAHINI

SITRUUNAMEHU

RAPSIÖLJY

MAUSTEET

Hummus Bottles.png
Green Goodness

RAVINTOARVOT

Hummus on syytä laskea terveysruoaksi. 

Ensinnäkin, kikherneiden ravintoarvot ovat hyvin vaikuttavat. Niissä on runsaasti lähes kaikkea, mitä ihminen tarvitsee päivittäiseen ruokavalioonsa, kuten esimerkiksi:

Proteiinit

  • Kikherneet sisältävät keskimäärin 18–28% proteiinia, ja sen todettiin imeytyvän paremmin kuin soijapavuista, kyyhkynherneistä, mungopavuista sekä mustista linsseistä. Keitettyjen kikherneiden proteiinin imeytyvyyden on todettu olevan lähes 90%.

Vitamiinit

  • A-vitamiini (beetakaroteeni)

  • B1, B2, B3, B5, B6

  • C

  • E

  • Foolihappo

Kikherneet ovat myös vähärasvaisia ja niiden rasva muodostuu melkein kokonaan pehmeistä rasvoista eli terveellisistä tyydyttymättömistä rasvahapoista.

 

Lisäksi hummuksemme sisältää noin 20% seesaminsiementahnaa, jonka ravintoarvot ovat hyvin samankaltaiset kuin kikherneiden, jopa asteen vaikuttavammat. 

 

Hummus on myös vegaanista, ja sopii täten täydellisesti käytännössä kaikkiin ruokavalioihin. 

Aminohapot

  • Fenyylianaliini

  • Tyrosiini

  • Tryptofaani

  • Isoleusiini

  • Leusiini

  • Lysiini

  • Kystiini

  • Valiini

  • Histidiine

  • Treoniini

Mineraalit

  • Kalsium
  • Kalium
  • Potassium
  • Fosfori

  • Mangaani

  • Kupari

  • Magnesium

  • Rauta

  • Sinkki

 

Lähde; Bar-El Dadon, Shimrit & Abbo, Shahal & Reifen, Ram. (2017). Leveraging traditional crops for better nutrition and health - The case of chickpea. Trends in Food Science & Technology. 64. 10.1016/j.tifs.2017.04.002.